Nightscape – Symphony Of The Night

nightscape-symphony_of_the_night.jpgHelemaal gek kan ik er van worden als ik een deuntje hoor dat ik herken maar niet thuis kan brengen. Zo heb ik ooit anderhalve dag mijn hersens gepijnigd naar de herkomst van de flard muziek uit een langsrazende auto. Als ik het eenmaal weet ben ik het deuntje in kwestie zo kwijt, maar voor het zover is kan ik aan niets anders meer denken. Zo ook bij zanger Simon Åkesson van Nightscape. Ik herken de stijl van zingen. Van wie ook alweer? Ik kan er niet op komen. Ja okee, er zit een tikkie Robby Valentine in. maar dat is het toch niet helemaal. Er worden veel gelaagde koortjes gebruikt die typisch Valentne zijn, de hoge uithalen ken ik echter ergens anders van. De muziek is powermetal met progressieve trekjes, die soms aan Yngwie J. Malmsteen, soms aan Savatage en soms aan Dream Theater doet denken. Maar Åkesson’s stem lijkt op geen van de zangers bij die acts. Grrr, waar ken ik het nou van? Åkesson heeft een uitstekende stem met volume die in de hoogste uithalen in een soort gillen vervalt. Dat past overigens best bij de muziek, die van technisch kunnen getuigt. Er zit voldoende afwisseling in de songs. Veel hak- en beukwerk, met door de de synths en de fraaie koortjes genoeg rustpunten. Ook al is het allemaal niet heel origineel, voor een debuutalbum is het zeker niet slecht. Maar aan wie doet me die zang nou toch denken? Gék word ik er van…


mij=Lion Music / Bertus

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *