Twisted Sister – The Best Of…

twisted_sister-best_of.jpg“Whadda you wanna do with your life…Mister Sister!?” Iedereen die rond 1990 videoclips keek, kan dit zinnetje zonder nadenken aanvullen met “I wanna rock!” Twisted Sister was een van de eerste rockbands die begreep dat je met lollige videoclips enorm succes kon behalen. Maar wat moet je dan met een verzamelaar van die band? Is zonder de videoclips de lol er meteen vanaf? Nou nee, want hoewel Twisted Sister technisch geen overdreven vaardige band was, konden ze wel songs schrijven. Of beter gezegd anthems schrijven. Refreinen en riffs die ogenblikkelijk blijven hangen en enorm uitnodigen tot meebrullen. Alleen de titels spreken wat dat betreft al boekdelen: “Destroyer”, “You can’t stop rock’n’roll”, “Stay Hungry”, “We’re not gonna take it”, “Never say never”. Solo hebben de heren nooit meer iets noemenswaardigs gepresteerd, of het zouden Dee Snider’s nooit doorgebroken “supergroepen” Widowmaker en Desperado moeten zijn. Zijn boterham verdient Snider echter al jaren als de voice-over van MSNBC. Twisted Sister is onlangs toegetreden tot de rangen van de wat sneue bands die aan een reünietoer beginnen zonder nieuw materiaal, maar daar heb je op deze verzamelaar geen last van. Het is reuze simpele en een tikkie gedateerde rock, maar simpele rock die wel verdomd knap in elkaar zit. Alleen daarom is dit een aan te raden verzamelaar. Verstand op nul en feesten maar!


mij=Demolition / Bertus

« »