Politicians & Corporations – Bringing The Internets Down

Doe er iets aan!

Hier had een mooi stukje kunnen staan over een cd die we prachtig vinden of iets minder prachtig of juist tenenkrommend slecht. Maar als we nu niets doen, staat er binnenkort helemaal niets meer op deze site. Grote bedrijven in entertainmentland zijn namelijk bezig van de vrijplaats voor meningen die het internet is iets te maken waar alleen de partijen met de grote portemonnee nog iets te zoeken hebben. De regels zoals die worden voorgesteld in de SOPA– en PIPA-wetsvoorstellen in Amerika en het ACTA-verdrag in Europa zullen funest zijn voor het hele internet. Binnen de kortste keren kan je hele website offline zijn als er een klacht wordt ingediend, zonder tussenkomst van een rechter. Om je daartegen te verzetten zul je moeten opboksen tegen advocatenteams van bedrijven die doen alsof de wereld niet is veranderd met de invoering van internet. Bedrijven die films in Europa een half jaar later uitbrengen dan in Amerika, of bedrijven die bepalen dat je bestanden wel legaal kunt aanschaffen in de VS, maar niet in Europa. Niet alleen websites als File Under gaan daar last van krijgen – terwijl wij nergens iets illegaals aanbieden -, maar ook artiesten die zonder platenmaatschappij hun materiaal aan de man proberen te brengen en kleinere maatschappijen die veel moeite doen voor muziek die de grote jongens terzijde schuiven als niet de moeite waard. Juist de bands die je hier op File Under tegenkomt, zullen moeilijker en moeilijker te vinden zijn. Laat horen dat dat niet namens jou mag gebeuren!

« »