Loverboy - Rock 'N' Roll Revival cover

Loverboy – Rock ‘N’ Roll Revival

Inmiddels heeft de term loverboy in Nederland nogal vervelende connotaties gekregen, maar in Canada is die betekenis onbekend, laat staan toen deze heren in 1980 hun bandje startten. Behalve bassist Scott Smith – in zijn plaats bast Ken Sinnaeve – is het gezelschap weer helemaal compleet. ‘It’s all about survival’, zoals Mike Reno zelf in het titelnummer zingt. En zo is ’t maar net. Jammer genoeg is Rock ‘N’ Roll Revival in het kader van die survival volgestopt met nieuwe versies van hun bekende songs als “Workin’ For The Weekend” en “Lovin’ Every Minute Of It”. Met producer Bob Rock (Metallica, Aerosmith) zijn drie nieuwe tracks opgenomen: het titelnummer, “No Tomorrow” en “Heartbreaker”. Daarna volgen de nieuw opgenomen versies van de catchy arenarock uit hun gloriejaren. Vooral in de hoek van Foreigner, dus rock met popmelodieën. Wat bij het oude én nieuwe materiaal opvalt zijn de opmerkelijk goede melodieën. Voor mij zijn twee van de ouwetjes de meest verrassende songs. Zo is daar “Turn Me Loose”, waarin ze Kiss’ “I Was Made For Loving You” nog eens dunnetjes over te lijken willen doen. Luister maar eens naar de vette bas, de continu meehuppelende hi-hat en het eindeloos herhaalde refreintje. Na een paar luisterbeurten begin ik er gek genoeg steeds vrolijker van te worden. Daarnaast slaan ze, als om te bewijzen dat ze een échte band zijn, in de tot bijna acht minuten uitgerekte afsluiter “Hot Girls In Love” zowaar nog aan het jammen. Waar aanvankelijk de gitaar geen rol heeft, mag die in de tweede helft van “Hot Girls In Love” juist lekker loos gaan. Drie nieuwe songs mag dan wat mager zijn, ik heb me prima vermaakt en kan niet wachten op een album met volledig nieuw materiaal.

Loverboy – Rock ‘N’ Roll Revival
(Frontiers / Rough Trade)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *