3 (Three)

Bandnamen kiezen, het is een kunst op zich. Zeker sinds zoekmachines en domeinnamen je kunnen maken of breken. The Presidents Of The United States Of America was in dat opzicht misschien niet de beste naam. Bij de naam !!! kun je ook je twijfels hebben.

Hetzelfde geldt voor de band 3. Desondanks ben ik er tegenaan gestruikeld en behoorlijk verzot geraakt op hun muziek. Is het progmetal? Ja en nee. Door de jaren heen hebben ze zich verbazingwekkend weinig aangetrokken van stijlvastheid.

Deze opsomming staat in het Wikipedialemma over 3:

Over the course of 3’s discography, the band has covered a wide variety of music genres. This spectrum of style includes the following songs as examples of each genre: hip hop (Don’t Even), R&B (You Call Me Baby), rockabilly (Paint by Number), blues (Bedroom in Hell), reggae (Brother), funk (Get 2Gether), psychedelic (Signs of Life), metal (These Iron Bones), pop rock (Live Entertainment), acoustic rock (Careless Kim), punk (Sawed Off Shotgun), progressive (Monster), flamenco (Bramfatura), experimental progressive (Dregs), rock ’n roll (One Way Town), soft rock (Lay Down the Law), pop (Soul Reality), folk (The Game), experimental (Broadway Alien), progressive funk (Leaving on the Light), and progressive metal (Only Child).

Toch is progressief wel de best passende term. Progressief met opmerkelijk veel popinvloeden, zou je misschien kunnen zeggen. Op hun YouTubekanaal is het een en ander te horen. Zoals “Numbers” van het laatste album The Ghost You Gave To Me:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *