Y & T – Winds Of Change

Van sommige bands kun je er niet bij waarom ze nooit enorm zijn doorgebroken. Y&T is een van die bands voor mij. Na twee vrij matige albums als Yesterday & Today kortten ze hun naam in en kwam het magnifieke album Earthshaker uit, met fantastische songs als “Dirty Girl”, “Squeeze” en vooral “I Believe In You”.

Er volgden nog twee albums die tot op de dag van vandaag de moeite waard zijn, Black Tiger en Mean Streak, maar het echte succes bleef uit. Na een poging commerciĆ«ler te gaan klinken was het momentum verdwenen. En toch zijn er nadien nog prima albums verschenen (meest recent Facemelter uit 2010) en bracht gitarist Dave Meniketti heerlijke solo-albums uit. De klassiekers van de eerste drie albums als Y&T blijven echter het meest trekken, zoals dit “Winds Of Change”:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *