Dave Grohl Sonic Highways video still

Sonic Highways op de BBC

De documentaireserie bij het nieuwe Foo Fighters-album Sonic Highways is behalve bij HBO ook bij de BBC te zien, vanaf 26 oktober. De eerste twee en laatste twee van de acht afleveringen zijn te zien op BBC4, de tussenliggende afleveringen op de BBC iPlayer.

Ja ho, maar die iPlayer kun je toch niet bekijken vanuit Nederland? Officieel misschien niet, maar met de Mediahint plugin (beschikbaar voor Firefox en Chrome) is dat probleem verholpen.

Sonic Highways is min of meer een vervolg op de Sound City-documentaire die Grohl eerder maakte. Ging die documentaire over de geschiedenis van één studio en één mengtafel, hier wordt elke aflevering een andere studio aangedaan om een Foo Fighters-track op te nemen. Of dat de cohesie van het album ten goede zal komen moeten we nog even afwachten, maar de documentaireserie belooft prachtig te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *