Tesla – Love Song

Als puntje bij paaltje komt gaat er toch niets boven pretentieloze hardrock als van AC/DC, Y&T en Tesla. Tesla is in uitstraling en muziek een echte blue collar hardrockband: muzikaal rechttoe-rechtaan, geen fancy imago of podiumshow, gewoon rocken met die handel. Dat doet Tesla al sinds 1986, met een onderbreking tussen 1996 en 2000. In die periode maakten gitarist Tommy Skeoch en zanger Jeff Keith overigens een prima album met Bar7, dat weinig verschilde van wat Tesla uitbracht.

Bovendien heeft Tesla in 1990 mijn favoriete unplugged album uitgebracht: Five Man Acoustical Jam. De geluidskwaliteit had beter gekund, maar qua sfeer is het een heerlijk album. Een van hun bekendste songs daarop is “Love Song”. Het paarse overhemd van zanger Jeff Keith is een voor Teslabegrippen wild uitstapje qua imago.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *