Walter Broes & The Mercenaries - Movin' Up cover

Walter Broes & The Mercenaries – Movin’ Up

Niet retro

Walter Broes was jarenlang zanger/gitarist bij The Seatsniffers. Na het einde van die band heeft hij besloten verder te gaan met een driemansband. Met drummer Lieven Leclerq en bassist Bas Vanstaen (inmiddels vervangen door Clark Kenis) nam hij Movin’ Up op.

Op de Facebookpagina staat te lezen: “Noem hem de man die zijn volk zijn haar leerde kammen. Noem hem David Lynch met een Fender Telecaster. Zolang je hem maar niet retro noemt.” Potdorie, daar gaat mijn insteek. Nou, vooruit dan maar.

Laat ik dan maar zeggen dat bij deze David Lynch met een Fender Telecaster jaren aan Americanageschiedenis doorklinkt in zijn muziek. (Zag u wat ik daar deed?) Rhythm and blues, rock ‘n’ roll, rockabilly, country (de pedalsteel op “Downtime”!), met randjes soul, surf en blues (die lekker gruizige gitaarsound op “Sideshow”), Broes en zijn Mercenaries huppelen goedgemutst door elf gevarieerde tracks.

“Don’t You Ruin My High” klinkt zoals Fats Domino zou klinken als hij gitarist was geweest. Ook in de productie is hier en elders gekozen voor een re… eh, een warm geluid dat bijdraagt aan de sfeer. Er staan twee covers op dit album: “Black Star”, oorspronkelijk uitgevoerd door Elvis Presley, en “I Got My Own Kick Going”, een obscure track van de al even obscure rockabilly-artiest Ronnie Self. Twee artiesten waarvan ik bar weinig ken, en ik herken de nummers zelf dan ook niet als covers.

Dat laatste zegt natuurlijk tegelijkertijd iets over de kwaliteit van het eigen materiaal van Walter Broes, die is dik in orde. Het verklaart echter ook waarom ik het album prima vind zonder er heel enthousiast over te worden. Het is nu eenmaal niet echt mijn smaak. Wie wat meer in deze genres thuis is, zal zich echter meer dan uitstekend vermaken met Movin’ Up. De kwaliteit is namelijk evident.

Walter Broes & The Mercenaries – Movin’ Up
(RootzRumble)

Walter Broes & The Mercenaries Facebook
Walter Broes & The Mercenaries op Twitter
Walter Broes & The Mercenaries YouTubekanaal

Deze recensie en meer op Rockportaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *