Beastie Boys – Sabotage

Dankzij Umphrey’s McGee’s fijne mashup-plaat Zonkey, met daarop een mashup van “Sabotage” en Ted Nugents “Stranglehold”, klinkt dit nummer hier weer regelmatig. Tot “Sabotage” kende ik de Beastie Boys eigenlijk alleen van “(You Gotta) Fight For Your Right (To Party)” en daar was ik niet zo van onder de indruk. Wist ik veel dat de Beasties inmiddels volwassen waren geworden en hele knappe hiphop maakten…

Met “Sabotage” veranderde dat en sindsdien horen Ill Communication (en de verwante instrumentale plaat The In Sound From Way Out!) bij de meer gewaardeerde albums in mijn collectie. De geniale clip van Spike Jonze (later regisseur van onder andere Being John Malkovich) was een fijn toetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *