Nazareth – This Flight Tonight

Vorige week verzuchtte Ronald nog dat hij de geknepen stem van Brian Johnson eigenlijk niet te pruimen vond. Ik heb daar heel wat minder moeite mee. Van een weinig subtiele stem die goed gebruikt wordt kan ik juist enorm genieten. Brian Johnson dus, Tom Waits op zijn uitzinnigste momenten, Joe Cocker die het laatste stukje lucht eruitperst en ook Nazareth’s Dan McCafferty.

Helaas moest die in 2013 afscheid nemen van het toerleven, al schijnt hij wel met een nieuw album bezig te zijn. Zijn opvolger bij Nazareth, Linton Osborne, hield het nog geen jaar vol. Maar wat ik nog niet had meegekregen is dat Carl Sentance inmiddels is toegetreden. Een typisch classic-rockzanger die perfect bij de band past. Sentance is misschien geen grote naam, maar met ervaring bij Persian Risk, Geezer Butler Band en Krokus is hij ook geen totale onbekende. De laatste jaren is hij te horen geweest op de soloalbums van Deep Purple’s toetsenist Don Airey.

Op 12 oktober verschijnt het eerste album van Sentance met Nazareth, Tattooed On My Brain.

« »

© 2019 MetGitarenEnZo. Thema door Anders Norén.