Godley & Creme – Cry

Je zou het niet zeggen als je deze site bekijkt, maar ik ben geen overdreven liefhebber van videoclips. De muziek komt op de eerste tot en met tiende plaats. “Cry” van Godley & Creme vind ik daarentegen nog steeds een fascinerende video.

Na hun vertrek uit 10cc gingen ze een veel experimenteler richting op. Dat was ook niet zo gek, want in 10cc waren zij al de muzikanten die met wilde ideeën aan kwamen zetten en waren Graham Gouldman en Eric Stewart degenen die van die wilde ideeën echte popsongs wisten te maken.

Er circuleren ook wat versies online die niet de oorspronkelijke video zijn, maar dit is de echte. Zoals ze met 10cc hun tijd ver vooruit waren met het eindeloos dubbelen van zangpartijen – waar dat in het digitale tijdperk een makkie is -, zo waren ze hun tijd uit met deze video. Nu is “morphing”, het in elkaar laten overvloeien van beelden, niets ingewikkelds met de juiste software – Michael Jackson maakte ooit een vergelijkbare video – maar hier was het het ouderwetse handwerk: alle personen de hele track laten mimen, met het achterhoofd in een schaal om te zorgen dat hun hoofd op dezelfde plek bleef, en vervolgens alles beeldje voor beeldje aan elkaar plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *