Anderhalve week geleden kwam het nieuwe Nazareth-album Tattooed On My Brain uit. Een opmerkelijk album, want in het vijftigste jaar van hun bestaan en bij hun 24ste album hebben ze voor het eerst niet Dan McCafferty’s schuurpapieren strot aan de microfoon. In 2013 moest hij afhaken vanwege problemen met zijn luchtwegen. Zijn opvolger Linton Osborne bleek het toerleven fysiek ook niet aan te kunnen en dus werd er in 2015 weer een nieuwe zanger aangekondigd: Carl Sentance.

Die had al heel wat ervaring in bands als Persian Risk en Krokus. De laatste jaren was hij ook te horen op de soloalbums van Deep Purpletoetsenist Don Airey. Hij is een uitstekende zanger voor dit genre. Hoe het publiek erop gaat reageren is nog even de vraag. Niemand klinkt als McCafferty, maar tegelijkertijd was zijn stem daardoor ook wel een acquired taste.

Inmiddels heb ik het hele album kunnen beluisteren en ik vind Sentance een prima opvolger. Een recensie volgt binnenkort op Rockportaal en hier.