Larkin Poe - Self Made Man cover

Larkin Poe – Self Made Man

Energie. Heel veel energie.

Larkin Poe is rauwe bluesrock van de gezusters Rebecca en Megan Lovell. Geboren in Georgia en nu woonachtig in Nashville, zo krijg je wel een bak muziekgeschiedenis mee. Self Made Man is hun vijfde full-length album.

Rebecca is de leadzangeres en bespeelt tal van snaarinstrumenten, piano en doet het een ander aan programming. Megan doet de tweede stem, lapsteel en dobro. De band bestaat meestal verder uit bassist Brent Tarka Layman en drummer Kevin McGowan. Door de composities en harmonieën doet het mij regelmatig denken aan Roadcase Royale, de band met Heart’s Nancy Wilson en Liv Warfield. Rebecca is ook qua stem een krachtige versie van Nancy Wilson. Waar Roadcase Royales bluesy en rootsgeörienteerde songs richting classic rock en zelfs pop gingen, gaat Larkin Poe echter ferm de hoek van de rauwe blues in.

Pure old school bluesrock is het niet, zoals ook al te zien is aan het gebruik van programming. Tegelijkertijd hoor je verschillende keren het buzzen van de versterkers als de instrumenten even zwijgen. Eerlijk gezegd zit ik op zo’n moment te genieten. Niks perfectie, gewoon goede, rockende songs. De productie van de dames zelf is geweldig: heel erg in your face en stiekem toch heel goed in balans. Ik noemde al de stem van Rebecca Lovell, maar ook de wisselwerking tussen de lapsteel en elektrische gitaren is reuze lekker. Inhouden, daar doen ze niet aan. Every Bird That Flies is in principe een semi-ballad, maar door de vol ingemixte gitaren is het nog steeds een stevige song. Randjes country en bluegrass zitten er ook in, soulvolle koortjes, en die doen geen moment af aan het totaalgeluid. Integendeel, het past iedere keer weer.

Qua geluid zijn ze wel verwant aan ons eigen DeWolff: rauw en tegelijkertijd tot in de puntjes afgewerkt, met een energie waar niets bedachts aan is. Retro zonder dat het ook maar één seconde een gimmick wordt. Soms zijn er van die acts die hoorbaar doen wat ze zelf willen. Larkin Poe is er zo een. Fijne plaat!

Ze zouden op Bospop komen en dat gaat uiteraard niet door. Volgend jaar zullen ze echter gewoon van de partij zijn, op de dag die voor blues- en rootsliefhebbers waarschijnlijk het interessants is, met verder ook Beth Hart, Robert Jon & The Wreck en Walter Trout.

Larkin Poe – Self Made Man
(Tricki-Woo Records)

Larkin Poe website
Larkin Poe op Twitter
Larkin Poe YouTubekanaal
Playlist met (audio)clips van het album

Deze recensie en meer op Rockportaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *