Dit is een van de meest onderschatte singles van Status Quo van een van hun meest onderschatte albums Never Too Late. Pas vandaag, bijna veertig jaar nadat ik het album voor het eerst in handen had, kwam ik er achter dat de clip gemaakt was door het ex-10cc-duo Godley & Creme. Maar om helemaal eerlijk te zijn: ze hebben ook betere gemaakt. Hun eigen “Cry” bijvoorbeeld, maar ook “Every Breath You Take” van The Police en “When We Was Fab” van George Harrison.

“Something ’bout You Baby I Like” was overigens een van de vele covers die Quo tot single promoveerde. Geschreven door Richard Supa, die ooit tijdelijk met Aerosmith toerde en ook songs meeschreef voor die band, net als voor een van de soloalbums van Richie Sambora en albums van Pink en Mika. Een grappige andere versie die ik vandaag tegenkwam was deze, van Glenn Campbell en Rita Coolidge!