Brian May’s “Driven By You” heeft een nieuwe remix en video gekregen. Met in de video leuke gasten, zoals Cozy Powell (Rainbow, Whitesnake), Neil Murray (Whitesnake, Black Sabbath), Rick Wakeman (Yes) en Steve Vai.

Dat is wel valsspelen, want dit is een ‘live’-video bij een studiotrack. Het origineel stond op het album Back To The Light uit 1992 en daar speelde geen van deze heren op. Ja, Powell en Murray speelden op een versie voor de Amerikaanse markt en speelden gezamenlijk op het livealbum dat volgde, maar nou typisch niet op “Driven By You”.

Hoewel May een geweldige gitarist en componist is, merk je aan zijn soloalbums volgens mij ook wel dat zijn stem te beperkt is om een heel album te dragen. En “Too Much Love Will Kill You”, dat ook op dit album stond, vind ik zelfs in de Queenversie een draak van een nummer.

Waarom dan deze video? Nou, omdat er op 6 augustus een rerelease is van Back To The Light, inclusief een cd met extra tracks, waaronder een aantal livetracks (zoals “Tie Your Mother Down” met Slash) en de versie waarmee “Driven By You” begon: een song die de achtergrond was voor een Ford-reclame! Later zullen ook re-releases van de andere May-albums volgen. Zou daar misschien ook Star Fleet met extra materiaal met Eddie Van Halen tussen zitten?