Motörhead – I Got Mine

Eerder deze week las ik een stuk over een van de meest onderschatte albums van Motörhead, Another Perfect Day. Het enige album met Brian Robertson, voormalig gitarist van Thin Lizzy. Dat het tot één album beperkt bleef lag niet aan het materiaal. In de praktijk bleek Robertson zich niet te willen aanpassen en dan is het lastig werken in een bandje. Het album is tot op de dag van vandaag een van mijn Motörhead-favorieten.

In het artikel werd ook gerefereerd dat Lemmy’s humor in de teksten. In de track “Back At The Funny Farm” (Terug In Het Gekkenhuis) op Another Perfect Day zit het droge zinnetje:”I really like this jacket, but the sleevs are much too long”).

Een ander voorbeeld is de “Blessing” door Monty Python’s Michael Palin op het album Rock ‘n’ Roll: “Blessing”(tekst). Wikipedia hierover: “… the studio manager informed them that the studio they were recording in was owned by Michael Palin, and Motörhead – who were all huge Monty Python fans – invited Palin to come down and do a recitation for the album. Palin showed up dressed in a 1940s cricketer outfit, with a V-necked sweater and his hair all brushed to one side. Lemmy remembers Palin walking in and saying, “Hello, what sort of thing are we going to do now, then?” and Lemmy answering “Well, you know in The Meaning of Life, there was this speech that began ‘Oh Lord — .'” Palin replied “Ah! Give me some cathedral!” and went in and recorded the ‘Oh Lord, look down upon these people from Motörhead’ speech.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *