Satellite Party – Ain’t No Right

In de noughties waren stonden op enig moment zowel Jane’s Addiction als Extreme op non-actief. Dat Jane’s Addicition-zanger Perry Farrell en Extreme-gitarist Nuno Bettencourt dan iets samen zouden gaan doen was helemaal niet zo’n gekke gedachte. Het duurde drie jaar, maar onmiddellijk na het verschijnen van het album Ultra Payloaded in 2007 nam Nuno Bettencourt afscheid en nam hij drummer Kevin Figueiredo mee naar Extreme.

Bettencourt liet in een verklaring weten dat hij tevreden was over het album, maar dat de muzikale koers en de show een richting op gingen waar hij zich niet in kon vinden. Ik vermoed dat in de praktijk de muzikale inbreng simpelweg te klein was, want Bettencourt schreef maar aan één song op het album mee. Andere songs werden geschreven met allerlei anderen, zoals Flea en John Frusciante van de Red Hot Chili Peppers en – verrassend – The Bee Gees. Uiteindelijk maakte het niet zoveel uit, want in 2008 ging Jane’s Addiction weer van start en was het einde band.

Dit “Ain’t No Right” kwam van het succesvollere Jane’s Addiction-album Ritual de lo Habitual.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *