Er is een rijtje livevideo’s op het YouTubekanaal van Status Quo gezet ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van – hou je vast, je gelooft het niet – de twintigste verjaardag van Status Quo.

Dat werd gevierd in 1982 met het eerste album zonder drummer John Coghlan, dat heel inventief 1+9+8+2 heette en vol stond met platgeproduceerde Rossi/Frost-songs. Nee, het was niet hun beste album, zal ik maar zeggen. En dan heb ik het er nog niet over gehad dat 1962 als beginjaar voor een jubileum nemen wel heel optimistisch was. Dat was het jaar dat Rossi en Lancaster een bandje begonnen, maar het heette nog geen Status Quo en ze kénden Rick Parfitt nog niet eens.

“Backwater” en “Little Lady” waren gelukkig klassiekers van ver voor 1+9+8+2. Ze werden uitgevoerd bij het concert uit 1982 dat als Live At The N.E.C. uitgebracht zou worden.

https://youtu.be/-BgWu719IEw