Nadat gitarist Tommy Bolin overleed viel Deep Purple uiteen. Coverdale en Lord begonnen Whitesnake en werden al snel vergezeld door Ian Paice, Ritchie Blackmore richtte Rainbow en Glenn Hughes ging vooral door op het ingeslagen pad van een steeds ernstiger cocaïneverslaving.

Des te opmerkelijker was het dat hij samen met een niet minder getroebleerde collega, Pat Thrall (Pat Travers Band), toch nog een uitstekend AOR-album Hughes Thrall wist uit te brengen. Het succes in de VS bleef uit, maar in Europa en Japan scoorde het album wel degelijk goed.

Er ligt in huize Thrall nog een compleet opgenomen tweede album in de kast. Maar waar Andy Johns de boel bij het debuut nog in goede banen leidde, wilde Thrall het tweede album zelf produceren. Hughes liet in 2009 weten dat het wat hem betreft niet meer uitgebracht hoefde te worden: “I have put the Hughes/Thrall 2 project behind me. We started the album in 1997 and Pat Thrall wanted to produce it by himself. Ten years to produce an album? I usually take no more than six months. Let’s move on with our lives.”