DramaGods – Megaton

Jawel, onderweg naar huize MetGitarenEnZo: Love, het enige album van DramaGods, het project van Nuno Bettencourt een paar jaar voor hij – met drummer Kevin Figuereido in zijn kielzog – aan een nieuw hoofdstuk met Extreme begon. Eén van de tracks op dit album, “Interface”, belandde trouwens op het daarna verschenen Saudades De Rock van Extreme.

Hiervoor had Bettencourt een album uitgebracht onder de projectnaam Population 1. Dat album had hij in zijn eentje opgenomen en voor een tournee moest hij daar bandleden bij zoeken. Met die band werd nog een EP opgenomen, Sessions From Room 4. Om juridische redenen werd Population 1 hernoemd naar Near Death Experience, waarna het nogmaals om juridische redenen werd hernoemd, nu dus naar DramaGods. Het verschil met het Population 1-album was aanzienlijk. Overigens had dit album aanvankelijk een dubbelaar moeten worden onder de titel Love/Hate. De Hate is op de studiovloer achtergebleven en nooit gereleased.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *