Saxon – Crusader

Qua Saxon livealbums ben je al een heel eind als je de 4 The Eagle Has Landed-albums hebt. Natuurlijk, die eerste was een echte klassieker, maar ook Part II, III en 40 sloten beter op elkaar aan dan de titels doen vermoeden. Waar heel veel bands misschien twee of drie nieuwere songs in hun set hebben, slaagt Saxon erin steeds weer krakers uit te brengen en de set te vernieuwen en dat heeft zich ook vertaald in de livealbums.

Alleen was The Eagle Has Landed Part II al heel lang niet meer te krijgen. Tot vorige maand, toen ‘ie vlak na het nieuwe album Hell, Fire And Damnation ineens weer werd uitgebracht. Een dubbelaar en toch maar één track die op The Eagle Has Landed stond: “Wheels Of Steel”. Maar mét “Dogs Of War”, “Crusader”, “Princess Of The Night” en “Denim And Leather” (met Yngwie Malmsteen als gast!). Helaas is er volgens mij geen video beschikbaar, dus ik gooi de studioversie van “Crusader” er maar eens in.

https://youtu.be/GvrOlKUUSlI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *