Slavior - Slavior cover

Slavior – Slavior

Merkwaardig, maar wel reuze spannend merkwaardig

Ah, een cd’tje van Inside Out, een van de betere proglabels. Hmm, die hoes van Slavior is wel weer apart. Donker, maar beschaafd-artistiek. Play! Wohoo, wat gebeurt hier!? “Origin” is bepaald geen progwerkje, maar loeiharde strakke metal. Even de bio erbij pakken. Ah, oprichter is ex-Fates Warning-drummer Mark Zonder, dat verklaart al wat. Gitarist, bassist én toetsenist is Wayne Findlay, uit de band van rockheld/beroepsverslaafde Michael Schenker en zanger Gregg Analla complementeert het trio. Aanvankelijk zou het album uitkomen op het Black Lotus-label, maar toen dat ten onder ging werd het toch Inside Out. En dat is maar goed ook. Want na de furieuze opener laat dit trio een opmerkelijke mix van stijlen horen. Metal, nu metal, grunge, funk, fusion, ja zelfs reggae komt er voorbij! Dat de band is gestart door een drummer is duidelijk, want Zonder krijgt en neemt de kans om opmerkelijke drumpartijen neer te leggen. Zo nu en dan is het een klein wonder dat Findlay en Analla daar nog hun partijen overheen krijgen zonder gruwelijk te verongelukken. Maar het lukt ze, en hoe. Findlay laat zien prima op eigen benen te kunnen staan en de mij volstrekt onbekende Analla vliegt moeiteloos van lieflijk naar rauw naar zomers-poppy. Het is een plaat die tijd nodig heeft om te groeien, maar die gaandeweg alleen maar spannender wordt. Uiteindelijk lijkt het volstrekt logisch dat de metal van “Origin”, de reggae uit “Dove” en het bijna poppy “Altar” op een en hetzelfde album staan. Slavior doet aan Avontuurlijke rock. Met een hoofdletter A.

Slavior – Slavior
(Inside Out / CNR)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *