Winger - Demo Anthology cover

Winger – Demo Anthology

Smakelijk toetje voor de fans

Licht verbijsterd keek ik naar de dubbelaar die ik in mijn handen hield. Een band die een dubbel-cd met demo’s uitbrengt met maar liefst 37 tracks, uit een periode waarin ze niet meer dan drie studio-cd’s maakten?! Winger-opperhoofd Kip Winger verklaarde bovendien dat de enige tracks van studio-cd’s die hier niet op staan de tracks zijn waarvan hij simpelweg geen demo’s hád! Weliswaar vind ik het comebackalbum IV nog steeds een waanzinnig goede plaat, maar zat ik hier nu op te wachten? Misschien een wat rauwer geluid dan de eerste Wingerplaten? Nou nee. De kwaliteit van deze demo’s is namelijk uitstekend, met beter geluid en beter uitgevoerd dan menig studio-album van andere bands. Daarmee is ook vanaf het allereerste begin de poedelrocksound prominent aanwezig. Waarschijnlijk is de gedachte geweest dat demo-albums toch alleen door de fans gekocht worden en daarom maar het beste zo vol mogelijk gepropt kunnen worden. Als dat zo is kun je dit album alleen maar toejuichen, want je krijgt waar voor je geld. Het oordeel is simpel: een fan moet ‘m direct kopen, de rest moet gewoon Winger anno 2007 omarmen en IV nog eens opzetten.

Winger – Demo Anthology
(Frontiers / Rough Trade)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *