Knight Area - Under a New Sign cover

Knight Area – Under a New Sign

Hollandse prog met internationale allure

Under A New Sign begint met met fluitende wind, waarna er een toetsenintro inzet dat direct doet denken aan het Marillion uit de Fish-tijd. Als dat zoals hier uitstekend wordt uitgevoerd, is dat ook niet erg. Wanneer een fluitachtig geluid klinkt luister ik nog eens extra goed. Verdomd, dit is niet fluitáchtig, dit is gewoon een dwarsfluit! En jawel, deze Nederlandse zevenmansformatie Knight Area heeft een heuse fluitist in de gelederen. Op het album wordt trouwens ook de hulp ingeroepen van een aantal anderen, waaronder een cellist. Altijd prettig wanneer progmuzikanten niet hardnekkig álles uit een synthesizer blijven halen. Speciale vermelding voor toetsenist/componist Gerben Klazinga, die ook de productie verzorgde. Het geluid is loepzuiver en perfect in balans. Compositorisch zit het prima in elkaar, maar op de meeste songs is duidelijk hoorbaar dat Marillion, Arena en aanverwante vroege prog de belangrijkste invloeden zijn geweest voor Klazinga. Ook al barst dit album niet van de originaliteit, de uitvoering en het geluid maken het niettemin een genot om het te beluisteren. Iets meer eigen stijl en Knight Area is helemaal klaar voor het buitenland.

Knight Area – Under a New Sign
(The Laser’s Edge / Bertus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *