Michael Katon - Live & On The Prowl cover

Michael Katon – Live & On The Prowl

Boogie from Hell op zijn best

Subtiliteit moet je niet verwachten bij Michael Katon. The Boogie Man from Hell (Hell, Michigan is zijn woonplaats) brengt op het tijdens de vorige Europese tour opgenomen live-album Live & On The Prowl rauwe boogie, met een driemansformatie waarin de gitaar allesbepalend is. Drums en bas zijn prima, maar puur begeleidend. Geen opvallende drums- of baslijnen, uitsluitend een solide basis. Daaroverheen komt de stevig overstuurde gitaar van Katon en – om van de ene solo naar de andere te komen – de rauwe zang van Katon zelf. Ballads passen niet bij Katon, elke song is midtempo of iets sneller dan dat en loodzwaar. Je zou het kunnen vergelijken met het livewerk van Pat Travers of (zoals op “American McMofo”) AC/DC. Uiteindelijk draait alles om de solo’s van Katon en die zijn om van te watertanden. Met of zonder slide, rafelig en redelijk voorspelbaar, maar altijd weer een genot om naar te luisteren. Er zijn van die albums waarbij juist de imperfecties in het geluid het een waar genot maken om er naar te luisteren en dit is er zo een. Het is rauw zoals Katon’s blues rauw hóórt te zijn. Live & On The Prowl klopt. Helemaal.

Michael Katon – Live & On The Prowl
(Mascot / PIAS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *